Home / nieuws
Algemeen
Bestuur
Lesaanbod
Afmelden bij ziekte
Activiteiten
Lid worden
Uitvoering
Club kampioen
Marsetoernooi 2015
Foto boek
sites oa Ruinen.net!
Contactformulier
Sitemap
RegioBank


U bent bezoeker:
van onze website.


 

Algemeen

Doelstelling gymnastiekvereniging D.O.O.

 

De vereniging heeft ten doel de gymnastiek in de ruimste zin van het woord te stimuleren en daardoor de volksgezondheid te bevorderen.

Wij trachten dit doel te bereiken door:

Het deelnemen aan en/of uitschrijven van wedstrijden. 

Het organiseren van sportuitvoeringen en evenementen.

Het houden van onderlinge wedstrijden. 

Het mogelijk maken van deelname aan praktische beoefenen van gymnastiek en het organiseren van trainingen.

Aanbieden van gymnastiek en turnlessen op recreatief gebied. 

Aanbieden van een zo volledig mogelijk recreatief aanbod.

Toelating leden is vrij van enige vorm van toetsing op welk gebied dan ook.

 

Ons aanbod:

 

Kleuter- (en peuter)groepen: Ieniemienie en Mienie gym

Kleuters en peuters is actief gymmen voor de allerkleinsten. Voor de peuters wordt er op een speelse manier kennis gemaakt met gymnastiek middels spel, muziek en eenvoudige oefeningen. Er wordt erg gelet op de veiligheid en variatie tussen de lessen. Motoriek is erg belangrijk en gym speelt hier een belangrijke rol bij. 

Vanaf 2 jaar kan uw kind meedoen met de allerkleinste kleuter(peuter)groep.

De kleuters en peuters gymmen zonder ouders/begeleiders in groepsverband om met elkaar de motorische vaardigheden te ontwikkelen. Bij de kleutergym leren ze al echt gymmen, zoals een handstand en een koprol. Ook doen de kleuters veel klimsituaties. Dit om ze spelenderwijs te leren omgaan met de toestellen, zoals balk, brug, lange mat, wandrekken en ringen. Ook doen we regelmatig dingen op de tumblingbaan. Dit is een opblaasbare lange mat, hier kunnen ze veel op leren zonder hard te vallen. De kleutergym lessen zijn erg gevarieerd en in ieder geval de moeite waard.

 

Jeugdgymnastiekgroepen:

Wat is er nu leuker om samen met je vriendjes en vriendinnetjes in groepsverband te gymnastieken onder deskundige leiding van een gymjuf. Vanaf dat je zes jaar bent mag je bij deze groep. Er zijn drie groepen jongens en 3 groepen meisjes. (zie ook lesaanbod) Het zijn leuke groepen, je leert er veel en je kunt gezellig met andere jongens/meisjes van jou leeftijd al je energie kwijt.

 

Turbo - power groep: (Teenage gym)

Gymnastiek wat bedoeld is voor de oudere jongens en meisjes. Heb je een gymverleden of nog nooit kennisgemaakt met de gymsport, het maakt niet uit, iedereen is welkom. Het is gewoon de bedoeling om lekker fanatiek maar wel gezellig te sporten. Gym is een leuke sport, waarbij je veel verschillende spieren gebruikt. Je wordt er soepel en lenig van.

 

           

Springgroep: Jumping                        

Selectie groep met nadruk op springactiviteiten met minitramp en tumblingbaan. De selectiecriteria zijn op basis van o.a. uitslagen marsetoernooi/clubkampioenschappen. Men is hierbij ook verplicht deel te nemen aan andere gymnastiek activiteiten.

 

Aerobic:

Dit is een nieuwe naamgeving voor ouder samengevoegde dames en heren gymgroepen.

 

65+ groep: Fit en vitaal

Bewegingsoefeningen afgestemd op deze specifieke leeftijdsgroep voor zowel dames als heren. Een halfuur actief bewegen per dag geldt als een gezonde leefregel. Het heeft een positief effect op je gezondheid! In deze lessen bieden wij gevarieerde gymnastiekvormen die spieren en gewrichten wat meer laten bewegen. Ook de spieren die je niet dagelijks zoveel gebruikt. We doen dat soms met kleine materialen, zittend of staande, een spel en soms een volksdansje. Samen bewegen is een stimulans en nog gezellig ook!

 

Dames beter bewegen:

Hieronder vallen steps/aerobics/callanetics/tae DOO. Elke groep met een eigen specialiteit, trendy en daardoor aan verandering onderhevig is. Ze dagen je uit, motiveren, en geven je energie! Lekker bewegen 3 kwartier voor jezelf . Er is altijd een warming-up en cool-down, dit zorgt voor optimaal beweeg genot. Prettig en verantwoord spierenversterkend, ook met gewichten en veel bewegingsoefeningen op muziek.

 

Bodypump / BBB

 

 

Let's Dance:

 

Leiding:

Alle gymlessen staan onder deskundige leiding van Ina Alblas - Meekhof.

De danslessen worden met veel enthousiasme gegeven door Tamar Burmeister. De leiding is gelicenceerd volgens de normen van de KNGU. 

 

 

 

 

Activiteiten naast het lesaanbod:

Marsetoernooi:

Ieder jaar op de eerste zaterdag van november organiseert de vereniging een toernooi in sporthal 'de Marse'. Dit zijn wedstrijden op recreatief niveau voor de leeftijden van 5 t/m 15 jaar. Er is voor dit toernooi geen deelname mogelijk voor selecties in de D en C lijnen van de bond.

 

Clubkampioenschap:

De gymnast van gymnastiekvereniging D.O.O. die tijdens het Marsetoernooi de meeste punten behaalt, wordt daarmee automatisch benoemd tot clubkampioen.

   

 

Uitvoering:

Het uitgangspunt van de vereniging is om ieder jaar op de derde zaterdagavond in maart door alle groepen van de vereniging een demonstatie te geven in sporthal 'de Marse'. Aan dit evenement zal een thema of show karakter verbonden worden.

 

Pietengym:

Jaarlijks terugkerend evenement voor de kleuters rondom 5 december. Op een speelse manier moeten de kleuters diverse opdrachten uitvoeren zoals pakjes in de schoorsteen gooien, op het dak klimmen, van het dak springen, koprollen enz. Hierbij zal een heus echt pietendiploma uitgereikt worden.

 

Klim-Klauter-Duikel en Rol diploma: combi met Pietengym

Deze middag zal voor de ouder peutergym op basis van de sinterklaasgymles gehouden worden, opa's en oma's en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom na afloop krijgen de deelnemertjes een Klim-Klauter-Duikel en Rol diploma.
 

 


 

 

Zaalaccomodatie:

 

De normale lessen worden gegeven in het gymnastieklokaal aan de Wolvenweg .

Voor de jaarlijkse uitvoering en het Marsetoernooi wordt gebruik gemaakt van de sporthal "de Marse".

  

LocatieAdresTel nr 
 Gymnastieklokaal Wolvenweg 10 0522-471477
 Sporthal ''de Marse'' Mr Harm Smeengestr. 54 0522-472384

 

 

Gebouw beheerders:

De beheerders van deze sportgebouwen zijn Dhr. R. Hut. Rini is altijd te bereiken op het volgende mobiele nummer: 06 - 51 33 54 20.